Qui som i que volem


      Els que acudim cada setmana a “La tertúlia del dilluns” constituïm un grup heterogeni, al que podem trobar advocats, metges, apotecaris, capellans, economistes, psicòlegs, comercials, professors de Institut, professors de la Universitat, pintors, historiadors, etc.
            Tampoc la nostra edat es homogènia, doncs si be predomina la gent major, també tenim entre nosaltres a gent jove. Políticament, potser  hi ha una majoria de gent d’esquerres, però també hi ha lliberals i uns quants que militen en partits polítics. Religiosament podem trobar gent creient junt a agnòstics i ateus.            Aquesta heterogeneïtat la veiem com un avantatge, una mena de vacuna contra el pensament únic, pas inicial de les intoleràncies, les imposicions i el domini dels uns sobre als altres.
            Aleshores, que es el que ens uneix?
            En primer lloc ens uneixen sentiments: un fort sentiment de pertànyer a un poble menyspreat, que veu, conformat, inconscient i complagut, com va perdent-se la seua llengua, la seua cultura, la seua personalitat, entre polítics corruptes i campanyes publicitàries dirigides a confondre i enganyar a l’opinió pública. Aquesta situació ens du a adoptar una actitud crítica constructiva amb la intenció de recuperar i avançar, i al mateix temps d’anar esbrinant, dintre de l’enorme embull informatiu de la societat actual, el bon camí.
            En segon lloc ens uneixen convenciments: 
-  estem convençuts que vivim en una societat dominada per una minoria que ostenta el poder econòmic i financer i que fa rodar tot al voltant dels seus interessos
-   estem convençuts que l’especulació i la corrupció son pernicioses i deuen ser denunciades per la societat civil i, sobre tot, pels polítics.
-  estem convençuts de que hi ha que respectar els drets humans, i com a conseqüència la societat del benestar
-  estem convençuts de que la solució passa per l’educació, per tant hi haurà que començar per promoure un canvi radical en l’educació (en lloc de les interessades retallades).
- .estem convençuts que s’ha de promoure la investigació, que deu ser el nucli del nostre desenvolupament i es necessària per a la innovació que necessiten les nostres empreses i els nostres llauradors. 
Aleshores, què es el que volem?
En primer lloc, una educació que no es limite a donar els necessaris coneixements sinó que forme en valors, que promoga la veritat, el treball, la tolerància i el respecte a les persones, els animals i les plantes. Sols una societat així educada serà capaç d’eliminar no sols la ignorància sinó també la falsedat, les recomanacions i la cobdícia, al temps que estarà en condicions de recuperar la seua identitat i la seua dignitat, deixant-la en condicions de dirigir els seus passos cap a una vertadera democràcia, una desitjada democràcia participativa.
Baix aquets principis va néixer la “Tertúlia dels dilluns”, i baix els mateixos principis volem seguir reunint-nos. Ara ens obrim a l’opinió pública a través d’aquest blog, on anirem deixant  una informació de tot el que anem tractant cada dilluns per a que tot aquell que es senti interessat  pugui fer el seu propi comentari, tant a favor com en contra, doncs totes les opinions, basades en raons i democràticament manifestades, deuen ser avaluades.
Generalment tractem temes d’actualitat que seran sotmesos a l’opinió pública en aquest blog, be per un tertulià o pel conjunt. A més a més, de vegades invitem a algunes persones pertanyents a diversos camps del coneixement, com Història, Educació, Llengua i literatura, Ecologia, Arts plàstiques (cine, pintura, escultura, arquitectura), Salut, etc., tot el que també podreu conèixer de primera mà i comentar-ho.
En definitiva, es tracta de aprofitar els avantatges de la xarxa per a poder fer aplegar les nostres inquietuds a molta gent i poc a poc anar fent l’evolució necessària per assolir els nostres objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada